İZMİR

Alt Bitümlü Kömür Nedir ve Çeşitleri Nelerdir?

Alt Bitümlü Kömür Nedir?

Alt Bitümlü Kömür Nedir ve Çeşitleri Nelerdir?

24 Ağustos 2019

Alt Bitümlü Kömür Nedir ve Çeşitleri

Kömürlerin kömürleşme derecesine göre sınıflandırılması ile alt bitümlü kömür ortaya çıkmıştır. Peki, alt bitümlü kömür nedir, tanımı ve çeşitleri nelerdir?

Kömür çeşitleri ve alt bitümlü kömür nedir ve çeşitlerdir nelerdir sorusunun yanıtı veriliyor. Sunulan bilgiler üzerinden hareket ederek, direkt olarak detayları öğrenebilirsiniz. Genel olarak alt bitümlü kömür için kömürleşme derecesinin linyit ile taşkömürü arasında olduğunu bilmelisiniz. Bu aralıkta olan kömürler için alt bitümlü kömür denmektedir.

Alt Bitümlü Kömür Hakkında;

Peki, alt bitümlü kömürlerin özellikleri nedir? Rengine bakıldığında siyah linyit ya da gri – siyah – koyu kahverengi olarak nitelenebilir. Düşük kalitede olan linyit ve yüksek kaliteli bitümlü kömür arasında ki ara aşama olarak gösterilen bu kömürlerin sertlik ve yumuşaklıkları da değişiyor. Bitümlü kömürden daha düşük bir ısıtma değerine sahiptir. Sıcaklık ve basıncın milyonlarca yıl boyunca devam etmesi, linyitte daha büyük değişiklikler yapmaktadır. Organik olgunluğun aşamalı bir şekilde ilerlemesi ve alt bitümlü kömür olarak bilinen kömürlerin genç kömürler arasında olduğu sonucu çıkmaktadır. Yaklaşık olarak 251 milyon yıllık olduğu düşünülmektedir. Linyit kömürü ile karşılaştırılması durumunda daha uzun gömüşü kalma süresi olduğu 18 – 23 MJ / kg arasında değişiyor olduğu sonucu çıkmaktadır. Bu tür en yaygın olan kullanıyor diyebiliriz.

Alt Bitümlü Kömür Çeşitleri;

Alt bitümlü kömürleri çeşitleri var mı? Genel olarak maruz kaldıkları basınç, içerikleri gibi pek çok husus kendi içlerinde de farklılaşmalarına neden olabilir. Ancak belirgin olan özelliklerinin tamamen bitümlü kömür için sabit olduğunu söyleyebiliriz. Linyitlere göre çok daha büyük bir karbonizasyona göre oluştuklarını söyleyebiliriz. Bunu göz önünde bulundurmanız durumunda, kömürler arasında ki kıyaslamayı çok daha kolay bir şeklide yapabilirsiniz.

Bitümlü kömür için ise %76 ile %86 arasında değişen bir karbon eşiğinin olduğunu söylemek mümkündür. İçeriğine göre sahip olduğu en yüksek ikinci kalite olarak gösterilmektedir. Yaklaşık olarak 300 milyon yıllık bir kömür olduğundan, tür açısından da en uzun gömülü olan fosil yakıtlardan biri olarak açıklanmaktadır. Yoğunluğu da fazladır.

Hemen Bilgi Alın!