İZMİR

En İyi Nargile Kömürü Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

nargile-kömürü-özellikleri

En İyi Nargile Kömürü Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

23 Aralık 2018

En İyi Nargile Kömürü Özellikleri Nasıl Olmalı?

Nargile kömürleri farklı türlerde görülebilir ve seçim yaparken bazı özelliklerine bakılabilir. Doğru kömürle nargile keyfi artabilir.

Genel Olarak Nargile Kömürü Özellikleri

Nargile kömürünün özellikleri genel olarak bakılırsa, çoğu zaman tropikal ağaçlardan üretildiği söylenebilir. Kömürle ağacın ne ilgisi var diyorsanız, bildiğimiz anlamda kömür de bitkilerin fosilleşerek karbon barındırması şeklinde meydana gelmektedir. Yani fosilleşen ve değişik oranlarda karbon barındıran enerji kaynakları kömür çeşitlerini oluşturur. Ancak nargile kömürleri standart kömürlere göre daha farklı bir işleyişle sunulmaktadır. Nargile kömürü koku yapmadan yakılabilir. Bunun dışında bazı kömürlerde hindistancevizi kabuğu bulunurken bazılarında bulunmamaktadır. Eğer bir firmadan nargile kömürü alacaksanız numuneler isteyerek karşılaştırma yapabilirsiniz.

Nargilenin Közü 

Köz, iyi nargile kömürü seçmek için önemli bir detaydır. Çünkü nargileyi iyi bir közle içerseniz alınan aroma keyfi daha da artar. Kalitesiz bir kömür ile nargile içilirse tatta bozukluk, baş dönmesi, yanma ve çarpıntı sorunları olabilir. Hatta daha da ilerisi, karbon monoksit zehirlenmesine bile neden olabilir. Kömür tamamen kor halini almalıdır, kötü tat olmaması için önemlidir.

Evde Kullanıma İdeal Bir Nargile Kömürü

Hindistan cevizi ağacı kömürü, evde nargile kömürü isteyen kişilerin sık tercih ettiği bir çeşittir. Kolayca yanması ve uzun ömürlü olması ile avantajları vardır. Ayrıca baş ağrısı yapmaz, doğal yapıdadır, kokusuz bir kömürdür. Kare biçimi olan bu kömür sık kömürle uğraşmak istemeyenler için önemlidir.

Profesyonel Bir Tercih İçin Meşe Kömürü

Nargile kömürü uğraştırsa da tadı iyi olsun diyorsanız meşe kömürünü seçmeniz gerekir.  Zor yanan meşe kömürü, hızlı döner ancak nargile tadını çok daha iyi hale getirir. Sık sönen kömür tadı artırır.

Küba Kömürü -Marabu Ağacı Kömürü 

Marabu ağacından elde edilen bir odun kömürü olan Küba kömürü, kafe nargile kömürü türü şeklinde de düşünülebilir. Hem uzun süre yanmayı sağlaması hem de sert bir yapıda olması başlıca özellikleridir. Yanarken etrafa kıvılcım saçabilir, fakat doğal bir kömür lezzeti arayanlar için ideal olduğu söylenebilir. Bir işletmeniz varsa bunun için seçeneklerden biri olmalıdır.

Hemen Bilgi Alın!