İZMİR

Kömürlü Kat Kaloriferi Kazanı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Kömürlü Kat Kaloriferi Kazanı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Kömürlü Kat Kaloriferi Kazanı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

9 Aralık 2018

Kömürlü kat kaloriferi kazanı alırken bazı detaylara önem vermelisiniz. Çünkü yakıt tasarrufu ve sorunsuz kullanım için önemlidir.

Kat Kaloriferi Nedir?

Özellikle tek dairelerin ısıtılmasında kömürlü kat kaloriferi yaygın, bireysel kullanımı olan cihazlardır. Müstakil evler, villalarda kullanımı daha fazladır. Ayrıca apartmanlarda da tek daire ısıtma sistemini tercih edenler vardır. Çalışma şekli açısından merkezi sistemdeki kazana benzer ancak tek bir daire alan hedeflenir. Bu nedenle daha pahalı bir ısınma sistemidir. Kömür tasarrufu yapanlar için pek uygun olmadığı söylenebilir. Ancak ısınması çok zor rüzgâra tipiye açık alanlarda da faydalıdır. Kar kaloriferi kazanları çok sayıda modelle piyasada satılmaktadır. Kazanlar çok yer kaplasa da işlevsel açıdan bu kazanı tercih ediyorsanız son derece önemlidir. Seçim yaparken de bazı detaylara bakılarak hareket edilmelidir.

Kat Kaloriferi Kazanı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Kat kaloriferi kazanı alırken nelere dikkat edilmeli sorusuna gelince öncelikle doğru firma seçtiğinize emin olabilirsiniz. Bunun için de internet ya da doğrudan araştırma yapılabilir. Firmaların kurumsallığı, ürün garantisi, üretim şartlarına uygunluk, müşteri memnuniyetine ne kadar önem verdikleri gibi konular önem kazanır. İnternetten alışveriş yapılacaksa mutlaka güvenli bir siteden, doğrudan birileriyle görüşerek satın alma yapılmalıdır. Bunun dışında kazan seçerken şu detaylar gözden kaçırılmamalıdır.

  • Hangi yakıt türleri için uygun olduğuna bakmalısınız. Kömüre ek olarak neleri de yakabileceğinizi bilmek sonraki süreçte avantaj sağlayabilir.
  • Kömür yakma hızı kontrol edilmeli, en tasarruflu ürün alınmalıdır. Netice olarak kömür yakıtı tasarruflu kullanılması gereken bir maddedir. Çevreye zarar gibi konularda da hassas davranmak gerekir.
  • Kazan büyüklüğü ve ısıtma kapasitesi hakkında bilgi isteyiniz. Kendi içinde çeşitleri olan kazanlar geniş alanlar için kullanılacaksa daha büyük de seçilebilir.
  • Garanti süresi ne kadar ve hangi durumlarda geçerliyse öğrenmeniz gerekir.
  • Otomatik tutuşturma özelliğinin olup olmamasına bakılmalıdır.
  • Plakalı mı yoksa duman borulu mu olduğuna bakılmalıdır.
  • Tehlike olmaması için kat kaloriferi kazanı alırken gaz sıkışması, patlama sorunu olup olmadığına bakabilirsiniz.
  • Kazanda kül çuvallama özelliği olup olmadığına bakılmalıdır.
  • Satıcı firmanın yönlendirdiği servise ulaşım nasıl ve verimli çalışıyor mu buna bakılır.
Hemen Bilgi Alın!